Jump to content

Tudod, mit hallasz? Keresd meg az alkalmazásban!

2018. 04. 05. 06:00

Végre csicseregnek a madarak. Érdekel, hogy éppen melyik énekesmadár hangját hallod? Segíthet ebben az okostelefonod is.

A mai világban internet nélkül tudatlannak és tájékozatlannak érezhetjük magunkat. Az, hogy ma már mindenki kezében ott van az okostelefon, csak megkönnyíti az interneten való böngészést. Pláne akkor, ha ebben mindenféle applikációk is segítenek.

Jól sejted, a madárhangok beazonosítására is létezik applikáció. Vagyis már 2016 óta használható is, de idén bővített, új verzióval álltak elő a fejlesztők.

A Madárhatározót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Farkaskölyök Ifjúsági Egyesület készítette el. A kezdetekben is elérhető volt már 157 madárfaj, most 367-re terjesztették ki. Ez azt is jelenti egyben, hogy a magyarországi madárfauna majdcsak egészét felfedi a Madárhatározó alkalmazás. Természetesen nem csak hang alapján lehet beazonosítani a madarakat, hanem színének, alakjának és élőhelyének megadásával is. Minél több adatot adunk meg, annál pontosabb a szűrés, de már egy adattal is kereshetünk a madarak között.

Az alkalmazásban még arra is lehetőség van, hogy madárfelismerő játékra csábítsa a használót. Az új verzió ugyan fizetős, míg az alap változat ingyen letölthető. A fizetős alkalmazás bevételéből a már meglévő állathatározókat fejlesztik tovább.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)