Jump to content

Inkubátorba került a fióka

2018. 07. 23. 07:00

Micsoda verseny az idővel, amikor egy várandós nő esetében szóba kerülhet a koraszülés veszélye. Azonnal óvintézkedésbe kezdenek az orvosok, és ha mégis idő előtt érkezik a baba, akkor veszélyekre lehet számítani.

Az állatvilágban is történhet koraszülés, ám ha az újszülött még nem elég fejlett ahhoz, hogy életben maradjon, akkor az anyja magára hagyja, és a természetes szelekcióra bízza a kicsi életét. Az állatok esetében nem áll készenlétben egy orvoscsapat, hogy a koraszülött életét megmentse. Vagyis a vadon élő állatok esetében nem, de a háziállatként tartott kedvencek, valamint az állatkertekben élő állatok esetében mér erre is nagyobb az esély. Legalábbis az ember igyekszik megtenni a tőle telhetőt.

Londonban, az állatkertben élő pingvinek már a tojást költötték. Egyik alkalommal azonban nem voltak elég elővigyázatosak, és a tojás azelőtt összetört, mielőtt a fióka kikelhetett volna. Mivel a gondozók életképesnek vélték a fiókát, így nem késlekedetek és inkubátorba helyezték a fiókát.

Szivárványnak, vagyis Rainbownak nevezték el a ma már egyhónapos pingvint, akit napi háromszor kínálnak meg pépessé tört, vitaminnal dúsított hallal. A kis pingvin egészen tízhetes koráig marad az inkubátorban, és majd csak ezután csatlakozhat szüleihez és a többi pingvinhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)