Jump to content

Jött néhány madár és lefújtak mindent

2019. 07. 25. 19:00

Abban a világban élünk, hogy az emberiség által kialakított, már önmagunkra, de a környezetünkre, más élőlényekre biztosan veszélyes állapotot csak mi tudjuk helyrehozni.

Habár folyamatos az ember áldatlan tevékenysége, amellyel szennyezi környezetét, talán egyre nagyobb figyelmet kap a vészjelzés, miszerint tennünk kell valamit, ha nem szeretnénk, hogy bolygónkat mi magunk irtsuk ki.

Évtizedek óta folynak küzdelmek a környezetszennyezés csökkentésére, az állatvédelemben, a kihalófélben lévő állatok megmentése érdekében, ez mostanra fokozottan igaz ez.

Egy amerikai zenei fesztivál nagy vonzerő. A hirdetett időpont előtt jócskán megkezdődnek a szervezések, de hiába volt minden, madarak keresztülhúzták a szervezők számításait.

Augusztus végén tartották volna a zenei programsorozatot, de lefújták az eseményt, mert rövidcsőrű lilék költöztek a területre. Sőt mi több, még tojásokat is raktak. A rövidcsőrű lile olyan veszélyeztetett faj, hogy egyedszámuk a világban nagyon alacsony, ezért minden új madár nagyon fontos. A fesztivál szervezői is úgy gondolták, hogy azzal tesznek a legtöbbet a fajnak és a bolygónknak is, ha más helyszínt keresni eseményüknek. Mivel nem találtak, így lefújták az egész fesztivált.

Emeljük kalapunkat!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com, https://flic.kr/p/JwFL7Y)