Jump to content

A görög tűz ereje a gólyákat is elérte

2021. 08. 15. 19:00

Köztudott, hogy a gólyák minden évben visszatérnek fészkelőhelyükre, mint ahogy nyár végén elindulnak telelőhelyükre. Ez több ezer kilométer megtételét jelenti.

Az út nemcsak hosszú, de veszélyes is. Tartani kell akár az emberektől is, ugyanakkor a természeti erők is nehezítik az utat, de a túlélés esélyét is.

A médiából értesülhettünk arról, hogy a forróság és az abból eredő szárazság miatt Görögországban erdőtüzek tombolnak. A tűz pedig nemcsak az embereket veszélyezteti, hanem mindenkit, aki azon a területen él, így a növény- és állatvilágot is. Csakhogy még azokra az állatokra is veszélyt jelent a tűz, akik nem ott élnek, csak a területen áthaladnak.

Az Afrikába vándorló gólyák útja a tűzzel harcot vívó Görögország felett is tart. Ha nem is a tűz közvetlenül, de annak közvetett hatása annyira megzavarja a vonuló gólyákat, hogy azok teljesen megzavarodnak, nekiütköznek villanyoszlopnak és vezetéknek, amely halálos áramütést jelent a gólyák számára. Ilyen jelentős elhullással még nem találkoztak Görögországban. Mindemellett a területen élő honos állatok pusztulásával is szembe kell nézni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)