Jump to content

Új menhely van készülőben

2017. 02. 20. 20:00

Emlékeztek még arra, hogy nagyjából egy hónappal ezelőtt leégett Kiskunlacházán egy menhely? Akkor írtunk róla (olvashatod ITT), és most jöjjön a folytatás.

Még a televízió, és minden médium hírt adott arról, hogy milyen őrült veszteséget kellet megélniük a menhely fenntartóinak. Ami még borzasztóbb, hogy több tucat állat odaveszett a tűzvészben. Nagyon megterhelő lelkileg ilyet átélni azoknak, akik arra teszik fel akár életüket is, hogy gazdátlan állatokat mentsenek és juttassanak újra családba. Mégsem áll meg az élet, ráadásul civil emberektől és szervezetektől is rengeteg felajánlás érkezett a tragédiát megélt menhely számára.

Az az istálló, amelyben a kennelek is helyet kaptak, teljesen leégett. Az odaveszett állatokat semmi nem pótolhatja, mégis a dolgozóknak a tragédiát túlélő állatokra kellett koncentrálniuk. Mindenfelől, még külföldről is érkeztek adományok. Az állatok étkeztetése szerencsére így megoldódott, hiszen a tűzvészben a száraztakarmány is megsemmisült.

Egy osztrák cég ráadásul még az új épület tervezését és kivitelezését is magára vállalta. A romok eltakarítása megkezdődött. Külföldi cég fog segíteni az építkezésben is. Ha bele tudnak kezdeni a munkálatokba, akkor rövid idő alatt újra állni fog a menhely épülete, ráadásul egy vadonatúj.

Annyira új lesz az épület, hogy még orvosi rendelő, műtő is fog hozzá tartozni. Egy külön nagy raktári részt alakítanak majd ki az élelmek, felszerelések tárolására. Hogy ne történhessen meg még egyszer ez a borzalom, dupla tűzvédelmi rendszerrel lesz biztosítva az új menhely.

Ennek sem szabadott volna megtörténnie. Még mindig nem tudják a tűz keletkezésének pontos okát.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)